Süreyya Ağaoğlu, 1946 yılında Amerika’da toplanan Kadınlar Birliği Kongresi’ne davet edilir. Yaklaşık üç ay süreyle Amerika’da kalan Süreyya Ağaoğlu, Yale, Columbia ve Chicago Üniversitelerinde incelemeler yapar. Columbia Radyosu’nda konuşmaları yayımlanır. Bunun yanı sıra, Amerika’da da Kadın Hukukçular Birliği’ne üye olan Süreyya Ağaoğlu, Uluslararası Barolar Birliği ile görüşmeler yaparak İstanbul Barosu’nun bu birliğe üye olmasını sağlar. 1960 yılına kadar bu kuruluşun yegane Kadın Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapar. Uluslararası Barolar Birliği vasıtasıyla Avrupa’daki (Union Internationale des Avocats) Uluslararası Avukatlar Birliği’ne üye olur. 1947 yılında Türkiye’ye döner. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil ve Ahmet Emin Yalman ile birlikte Hür Fikirleri Yayma Cemiyeti’ni kurarlar. “Hayattaki en büyük uğraşım çocuklar.” diyen Süreyya Ağaoğlu, 1949 yılında ise yüzlerce kimsesiz ve imkanları sınırlı çocuğu topluma kazandıran Çocuk Dostları Derneği’ni kurar.
Süreyya Ağaoğlu 1950’de Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ve Soroptimist Kadınlar Derneği’nin Türkiye kollarını kurar. 1951’de Londra’daki Barolar Birliği Kongresi’ne katılır. Amerikalı kadınlar tarafından düzenlenen Hukukçu Kadınlar Kongresi Süreyya Ağaoğlu’nun girişimi ile 1952’de İstanbul’da toplanır. Toplantıda bu kuruluşa başkan seçilir, başkanlık görevi 1954 yılına kadar sürer. Aynı yıl Madrid'te Uluslararası Barolar Birliği Kongresi’nde bulunur. Madrid Kongresi’ni Berlin’deki Uluslararası Hukukçular Komisyonu Kongresi izler. Ayrıca Pakistan Kadınlar Birliği’nin düzenlediği konferansa davet edilir.
Süreyya Ağaoğlu, 1953’te Uluslararası Göçmenler Kongresi'ne katılmak üzere Strasbourg’a gider. Finlandiya’da, Helsinki’de 1954’te toplanan Hukukçu Kadınlar Kongresi'ne başkanlık eder. Bunu izleyen günlerde Berlin Hukukçu Kadınlar Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapar. Aynı yıl Monte Carlo’daki Barolar Birliği ve Hukukçu Kadınlar Toplantılarına katılır. 1956’da ise Uluslararası Barolar Birliği’nin Oslo Kongresi’ne katılan Süreyya Ağaoğlu, 1958’de Nazlı Tlabar ile Hint Kadın Teşkilatı’nın davetlisi olarak Seylan’a gider. 1959’da New Delhi’de Hukukçular Konferansı’na katılır. 1960’ta da Kadın Hukukçular Birliği tarafından Birleşmiş Milletler Cenevre Teşkilatı’na temsilci olarak seçilir. 1965’te Fahriye Akman ile Atina’da Hukukçu Kadınlar Kongresi’nde bulunur.
Süreyya Ağaoğlu, 1968 yılında İstanbul’da bir grup kadın hukukçu arkadaşıyla Türk Hukukçu Kadınlar Derneği’ni kurar. Uluslararası Hukukçu Kadınlar Federasyonu’nun İstanbul’daki ilk konsey toplantısı aynı yıl Türk Hukukçu Kadınlar Derneği’nin organizasyonu ile yapılır. 1971’de Monte Carlo’da Beynelmilel Barolar Birliği Konferansı’na, 1973’te Londra’da düzenlenen Kadın Hukukçular Konseyi Toplantısı’na katılan Süreyya Ağaoğlu, Türk Hukukçu Kadınlar Derneği üyesi hukukçu kadınlarla birlikte Uluslararası Kadın Hukukçular Konfederasyonu’nun 1975 Varna Kongresi’ne (bu kongrede Uluslararası Hukukçu Kadınlar Konfederasyonu’nun ikinci başkanlığına seçilir), 1977’de Palermo’daki “organ nakli” konulu sempozyuma; 1979’da Atina’daki kongreye, 1980’de Prof. Nihal Uluocak ve Aysel Çelikel ile birlikte Brüksel’de yapılan Hukukçu Kadınlar Federasyonu Konsey Toplantısı'na, 1982’de Caracas’ta toplanan Uluslararası Kadın Avukatlar Kongresi’ne katılır.